Boligannoncen.dk
Søg i annoncer  
Se udlejere Se lejere Se købere Se sælgere Bytteannoncer Opret annonce
Opret annonce
Login
Nye annoncer
Kontakt
Artikler om boligsøgning

Boligspekulanter har fået endnu en fidus

Generelt er det meget fordelagtigt at være lejer i Danmark, hvis man altså kan finde en bolig. Vi har lejeloven og særdeles gode muligheder for boligstøtte. Men lovgivninger har det jo med at indeholde mulighed for fortolkninger og decideret huller. Spekulanterne har nu fundet et hul, som er temmelig absurd, læs mere nedenfor.

Hul i loven
Der findes en lov de færreste har hørt om, nemlig boligreguleringsloven. Denne giver udlejeren mulighed for – hvor absurd det end lyder – at få et større afkast af lejeindtægter end normalt, hvis ejendommen er ibrugtaget efter 1973,men før 1992. I så fald kan der over huslejen opkræves 14 % af anskaffelsessummen. Derfor har vi set flere spekulationssager i de senere år og særligt i København. Reelt betyder det at lejen kan stige fra de normale 500 kroner pr kvadratmeter i årligt leje til 1200 til 1300 kroner pr kvadratmeter i årlig leje. Det skriver Lejernes LO i en skrivelse.

Huslejenævn, folketing og ministre ind i sagen
Sidder man i en lejebolig i København og har oplevet lignende tilstand, altså at man fra at være en af dem med billige lejligheder i København, nu pludselig sidder meget dyrt i det, er det eneste rigtige at klage. Omfanget af disse spekulationer er stadig uklart, men huslejenævnet har været nødt til at blande sig i flere af sagerne. Folketinget er gjort opmærksom på hullet i loven, men vil nok ikke foretage sig det store før det reelle omfang er klarlagt og det kan jo tage tid at finde ud af.

Boligspekulanter har fået endnu en fidus
Derfor er lejepriser på boliger så forskellige
Fire fede fordele ved at bo til leje
Få lejebolig omgående intet fup
Husk lejeloven når du leder efter bolig
Pas på de dyre boligportaler
Pas på fremleje tricktyve
Snart vil det vrimle med lejeboliger
Boligannoncen.dk - Gratis boligmarked med lejligheder, værelser, huse, ferieboliger og landbrug.